Selecteer een pagina

Ineke (Hendrien) van Gemert

Ineke (Hendrien) van  Gemert

Nergens 26

5282 JE Boxtel

0411 602 099

06 19 52 44 43

hendrien@mac.com

www.hendrien.com

Ineke (Hendrien) van Gemert

Mijn werk omvat tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties en interactieve projecten. Sinds mijn afstuderen heb ik deze verschillende vormen, materialen en technieken steeds gelijktijdig of afwisselend gebruikt. Soms ontstond een werk vanuit de materiaalgevoeligheid. Anderzijds kan een werk zich aandienen als een concept of een vraag, waarna ik de materialen zoek om dit idee te d(r)agen. De uiteindelijke verschijningsvorm van een werk moet voor mij ongekend zijn.

In 1998 werd ik gevraagd om een interaktief werk te maken voor het festival “De Boulevard” (Den Bosch) en de “Gentse Feesten” (Gent). Het antwoord op die vraag werd mijn eerste videowerk; “S(w)ingende Grijze Canonnen”. Twee ouderen-koren (Gent’s en Bosch’s) zongen Nederlandstalige Ca(n)nons. Als publiek zat je ingeklemd tussen twee grote “projectiemuren” vanwaaruit deze ouderen het publiek toezongen.

Het publieke karakter van deze videoinstallatie heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd. Sinds dit werk ontstonden steeds meer werken voor een specifieke plek met een specifieke vraag en publiek. Zo ontstonden enkele interaktieve projecten; het “Groen Doen Paviljoen” ; “United Threads” en “Matching Models”.

Op dit moment ben ik bezig met een opdracht in Schouwen-Duiveland; het ontwerpen van een picknickplek en een opdracht voor een relatiegeschenk vor het nieuwe Brabantse Waterschap; “Brabantse Delta”, via de N.B.K.S.

De laatste drie jaar maakte ik bij de kunststichting “Artis”, (een kunstenaarsinitiatief te Den Bosch met een grote monumentale expositieruimte), educatieve programma’s. Dit betekent dat ik diverse onderwijsgroepen, van basisschool tot en met kunstakademie’s, uitnodigde op de tentoonstellingen van aktuele kunst en hen een rondleiding met een aktieve workshop aanbood. Daarnaast maak ik programma’s op maat voor uiteenlopende publieksgroepen uit Den Bosch en regio.