Selecteer een pagina

Atelierroute

 

Op 24 en 25 mei, het Pinksterweekend kan de hemel niet blauwer, 16 leden van Kunstlicht 99 zetten hun atelierdeuren uitnodigend wijd open, zij verwachten kunstlievende belangstellenden, er zouden in totaal wel 1000 komen.

Voor atelier BW125  zetten Jan, Bea en Nantsje de stoelen buiten in de zon en gaan daar zelf zitten om zo gasten  te lokken.

De slimme bezoeker doet de route per fiets, tijdens het stallen is de situatie snel te overzien, is het druk of ben je de eerste? Eerst de werken langs voor het overzicht, een voorkeur is al snel gemaakt, als je als kunstenaar die belangstelling speurt benader je je bezoeker, er ontstaat gemakkelijk een gesprek, jij geeft graag uitleg en bij de ander groeit verbazing over wat er allemaal speelt.

Bij Burgakker 19 klinkt vaak “van buiten heb je geen idee van het binnenwerk”.

Daarbinnen in het witte interieur zie je pas hoe de ruimtelijkheid zich ontwikkelt naar de natuur en de rivier. Over de Dommelbrug ernaast gaan je bezoekers later nog naar Kunst op Stapelen kijken.

Verbetering voor de volgende keer, weer een afsluitende feestje maken, iedere deelnemer is toch nieuwsgierig hoe het bij anderen is verlopen.    .

Margje, Ien, Jan, Nantsje, Hanneke, Mark, Agnes, Marjolein, Toon, Sjoerd, Rasim,   Wava,  Frans en Katrien.