Selecteer een pagina

Paul Strik

Paulstrikfoto

Paul Strik heeft als architect een grote hartstocht voor de schilderkunst.

Zijn werk is kleurrijk, figuratief en heeft verwantschap met Oost-Europese voorstellingen.

Zijn onderwerpen hebben veelal betrekking op relaties tussen mensen met thema’s als solidariteit, geborgenheid en vrijheid.

Altijd op zoek naar eenvoud en heldere vormen laat Paul Strik begrippen als vrijheid, eigenheid en ruimte tot uiting komen op kleurrijke schilderijen. Vogels en vlinders symboliseren een streven naar vrijheid.

In zijn werken zijn vaak afbeeldingen te vinden van personen met maskers en spiegels voor, die aan de ontsnapping van de maatschappij en de zelfingenomenheid van mensen refereren. De schijnbare vrolijkheid die de doeken uitstralen dekt dus lang niet altijd de lading die Strik ze heeft meegegeven.

“Iedereen heeft recht op zijn eigen relatie met een kunstwerk en ik laat liever het kunstwerk voor zichzelf spreken”, aldus Paul Strik.

Strik ziet zijn kunst als een manier van communiceren en constateert bij zichzelf een enorme scheppingsdrang, die de afgelopen jaren tot uiting kwam in een honderdtal gecreƫerde kunstwerken.

NaamAdresTelMobEmailWebsite
Paul Strik Woon en Zorg Centrum Molenweide Achterbergstraat 18 kamer 518 5281 AB Boxtel0900 1824 doorkiesnr 13/14-paulstrik@home.nl-